14/05/2014

Studenten Multec stellen hun multimediale installaties en apps voor

De eerste generatie studenten van Multec, de nieuwe bachelor Multimedia en communicatietechnologie van het departement Design en Technologie, ronden momenteel met drie intense integration-projectweken de laatste lesweken af van het tweede deeltraject.

De studenten van de specialisatie Art & Technology werken aan drie multimediale installaties voor de feestelijke opening van het komende academiejaar. In deze installaties combineren de studenten onder andere elektronische aansturingen, particle systems, LED-strips, electroluminescent wires, bewegingssensoren, touch-panels en projection mapping. Hierbij maken ze gretig gebruik van de faciliteiten aangeboden in het FabLab en het spiksplinternieuwe MediaLab op de campus Kaai. Wie niet kan wachten tot de feestelijke opening is welkom om de resultaten te ervaren tijdens een publiek toonmoment op woensdag 28 mei van 14u tot 17u in het MediaLab (te bereiken via het FabLab in gebouw B). Nieuwsgierig? Neem dan al eens kijkje op de studentenblogs:

De studenten van de specialisatie Mobile App & Web werken aan twee iOS-apps. De eerste app zal informatie aanbieden aan de bezoekers van Festival Kanal 2014 dat in september zal doorgaan in de Brusselse kanaalwijken. De twee overige apps zijn onderdeel van een proefproject in samenwerking met Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw en is gericht op de ondersteuning van dementiepatiënten en hun mantelzorgers. De resultaten van deze projecten zullen om 16u voorgesteld worden tijdens het publieke toonmoment op woensdag 28 mei in het MediaLab.