03/06/2016

Studenten Multec presenteren hun groepswerken tijdens “Integration Show”

Op vrijdag 27 mei stelden de studenten van het eerste en tweede jaar Multimedia & communicatietechnologie (Multec) de resultaten van hun recentste Integration-projecten aan het grote publiek voor tijdens de jaarlijkse druk bijgewoonde Integration Show. Het Medialab van Campus Kaai werd voor de gelegenheid omgevormd tot een showcase van het beste wat deze opleiding te bieden heeft: tijdens korte ‘elevator pitches’ en live demo’s presenteerden de verschillende studententeams hun projecten tegenover het aanwezige publiek van studenten, docenten, familie en vrienden, en een postertentoonstelling maakte het geheel af.

Integration-projecten zijn intensieve doorgedreven werkweken waarin studenten unieke projecten in opdracht van reële opdrachtgevers uitvoeren, en waarin al hun kennis en kunde op het vlak van design, development en business-skills te pas komen.

Integration: Mobile (1e bachelor)

Dit jaar waren de opdrachtgevers wederom niet de minste. Zo kwamen o.a. Fons Leroy (CEO van VDAB) en Johan Leman (Foyer, Centrum voor Gelijke Kansen) bij onze eerstejaarsstudenten aankloppen om concepten voor mobiele applicaties te ontwikkelen voor Work Action Heroes, Darefest en Foyer, en waren ook TipTong en UAB Sport van de partij met boeiende uitdagingen.

Integration: Art & Technology (2e bachelor)

De studenten van het tweede jaar met de specialisatie Art & Technology ontwierpen interactieve tekeninstallaties voor het Visueel Festival Visuel in Sint-Agatha-Berchem die live gedemonstreerd werden en op 25 juni ook effectief tijdens het festival in gebruik zullen zijn.

Integration: Mobile App & Web (2e bachelor)

De studenten van het tweede jaar van de specialisatie Mobile App & Web ontwikkelden mobiele applicaties voor het belevingscentrum van het COOP gebouw, een onderdeel van het ontwikkelingsproject Zuidhaven in de zone van het kanaal Brussel-Charleroi. Zij maakten gebruik van technologieën zoals augmented reality en 360° beeldmateriaal voor de ontwikkeling van interactieve wandelgidsen. Voor het dagverzorgingscentrum de Toren, een project voor jonge mensen met dementie, werden apps ontwikkeld voor iPhone en Apple Watch om mensen met dementie te ondersteunen zodat zij langer in staat zijn om zelfstandig te wonen. Voor stad Mechelen werd in samenwerking met het Sociaal Huis Mechelen een “tripadvisor” voor mensen met dementie ontwikkeld. Een app die het mogelijk maakt op eenvoudige wijze alle instellingen, organisaties en bedrijven terug te vinden die info of diensten verlenen aangepast aan mensen met dementie.

Heb je ook interesse om een mobiele applicatie, een website of een multimediale installatie te laten ontwikkelen in samenwerking met de opleiding Multec? Contacteer dan kobe.vermeire@ehb.

Bekijk hier meer foto’s van dit evenement.