Labs

MediaLab

Het gloednieuwe MediaLab staat ter beschikking van de student Multimedia & communicatietechnologie. Dit creatieve laboratorium beschikt over 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een chromakeyinstallatie, projectoren, touchscreens en speakers, een testinstallatie voor tablets en smartphones, open device lab, HD-videocamera’s en geluidsopnameapparatuur, enz.

We organiseren er ook op regelmatige basis multimedia-events en presentaties die je bijkomend zullen informeren en inspireren.

Fablab

Als student van de opleiding Multimedia & communicatietechnologie maak je ook gebruik van het FabLabXL. Dit multidisciplinair en multifunctioneel labo stelt een resem software- en hardwaretools en een arsenaal aan hoogtechnologische machines zoals lasercutters, 3D-printer, computergestuurde freesmachines en draaibanken ter beschikking. Je leert deze infrastructuur gebruiken bij het realiseren van je projecten.

 

C-lab (Labo netwerken en systemen)

Ons departement Design en Technologie is erkend en  gecertificeerd als Cisco Academy en beschikt over een state­of­the­art netwerklabo met een vijftigtal routers en switches van allerhande types, een vijftiental ASA­firewalls en 32 werkstations. Je kan dit labo gebruiken voor het uittesten van netwerk­ en beveiligingsoplossingen die je niet op actieve en bedrijfskritische infrastructuur kan uitproberen.