Bachelor multimedia & communicatietechnologie (Multec)

Multimediatoepassingen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving: apps op onze smartphones en tablets, websites, sociale media, informatiekiosken, interactieve installaties, enzovoort. De vraag naar zulke toepassingen neemt steeds toe. Er is dan ook veel vraag naar mensen die ze bedenken en realiseren.

De creatie van interactieve multimediatoepassingen vergt echter een unieke combinatie van creatieve vormgeving en technische ontwikkeling. Ben jij die creatieve technoloog die gepassioneerd is door multimedia? Die zich bewust is van de kracht van communicatie? En die bovendien ambitieus is en niet vies van innovatie? Dan ben jij de geknipte kandidaat voor onze bacheloropleiding Multimedia & Communicatietechnologie (kortweg Multec).

Deze opleiding biedt twee unieke specialisaties: in Mobile App & Web wordt gefocust op toepassingen voor mobiele toestellen, en in Art & Technology ligt de nadruk op multimediale installaties.

Bekijk hier de volledige video over de opleiding:

Download hier de brochure Multimedia & Communicatietechnologie (Multec)

 

Specialisaties

 

Mobile App & Web: In deze specialisatie gaan we dieper in op multimediale toepassingen voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets.
In het tweede jaar leer je Android- en iOS-apps ontwerpen en ontwikkelen. Je houdt hierbij rekening met de platformspecifieke ontwerprichtlijnen en leert werken met de platformspecifieke programmeertalen, ontwikkelomgevingen en publicatiesystemen. Op het einde van het tweede jaar ontwikkel je als Integration-project een iOS- of Android-applicatie in teamverband. Je integreert en verdiept hierbij de ontwerp- en ontwikkelingsvaardigheden die je tot hier toe verwierf.
In het derde jaar behandelen we ook de ontwikkeling van mobiele apps voor de Windows-platformen en besteden we meer aandacht aan het ontwerp en de ontwikkeling van games. Tot slot gaan we dieper in op innovatieve toepassingen voor mobiele apps in domeinen zoals het onderwijs, de gezondheidszorg of de slimme stad.

Art & Technology: In deze specialisatie focussen we op interactieve installaties en het gebruik van multimedia tijdens voorstellingen en evenementen.
In het tweede jaar gaan we dieper in op de ontwikkeling van interactie in de fysieke ruimte. Je leert werken met sensoren, actuatoren, Arduino en de fabricatiefaciliteiten van het FabLab. Verder staat de ontwikkeling van dynamische beeldgeneratie voor interactieve installaties, voorstellingen en evenementen centraal. Op het einde van het tweede jaar ontwikkel je als Integration-project een multimediale installatie in teamverband. Je integreert en verdiept hierbij de vaardigheden die je tot hier toe verwierf.

In het derde jaar besteden we meer aandacht aan het creatieve gebruik van multimedia tijdens voorstellingen en evenementen. Je maakt kennis met mediaservers, aansturingsprotocollen en audiovisuele apparatuur. Daarnaast gaan we ook dieper in op het gebruik van innovatieve aansturings- en weergaveapparatuur zoals Kinect of Leap Motion. Tot slot staan we ook stil bij de rol van storytelling in multimediale toepassingen en de creatie van interactieve verhalen met behulp van multimediale technologieën.

Meer info: http://www.erasmushogeschool.be/opleidingen/bachelors/multimedia-communicatietechnologie-multec