08/07/2014

EhB begeleidt trainingslabo sensornetwerken in Vietnam

Joeri Gerrits, opleidingshoofd Toegepaste Informatica-Dig-X  en Kris Steenhaut (VUB) verbleven onlangs (eind november ’13) in Vietnam in het kader van de afronding van een zeer succesvol ontwikkelingssamenwerkingsproject. Het zuid-initiatief project ‘Exploring future university development cooperation in rural North Vietnam’, gefinancierd door VLIR-UOS, beoogde de uitbouw van een trainingslabo rond draadloze sensornetwerken aan de ICT University of Thai Nguyen, met ondersteuning van Hanoi University of Science and Technology.

In dit labo zijn er intussen 19 lesgevers actief in het opleiden van meer dan 40 studenten en in het opstarten van onderzoeksactiviteiten in het domein van de sensornetwerken. Hiermee werd ook een eerste prijs gewonnen op de ‘Innovation Science Exhibition of Students and Young Lecturers’ van het Vietnamese ministerie van wetenschap en technologie.

Bovendien zal er vanuit de Erasmushogeschool Brussel in samenwerking met VUB een nieuw project aangevraagd worden om de opgedane ervaringen in dit project toe te passen in de Vietnamese landbouw, meer bepaald voor het bewaken van de kwaliteit van het water bij het kweken van groenten.

Bekijk de foto’s in detail op onze flickrpagina.