08/03/2014

Eerste Digital Convention Brussels krijgt vorm

De eerste Digital Convention Brussels op dinsdag 1 april haalt gerenommeerde internationale sprekers naar de hoofdstad. Onder meer Erik De Jong van FOX-IT, Mats-Olov Eriksson van King en Kathryn Rotondo zullen er hun expertise delen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het departement Design & Technologie (DT) van de Erasmushogeschool Brussel (EhB).

Erik De Jong, Lead Expert Cybercrime bij het Nederlandse FOX-IT, zal het vanuit zijn ervaring hebben over de verschillende vormen van cybercrime. Hij gaat ook dieper in op een aantal incidenten. FOX-IT ontdekte vorig jaar de eerste sporen van digitale inbraak bij Belgacom en slaagde erin het systeem op te kuisen. Ook de Belgische Staatsveiligheid en enkele grootbanken zijn er klant en sinds enkele maanden maken enkele politiezones gebruik van Tracks Inspector, een applicatie van FOX-IT die het mogelijk maakt om op computers snel te zoeken naar bezwarend bewijsmateriaal.

Mats-Olov Eriksson is Big Data Architect bij King, het bedrijf achter de succesvolle game Candy Crush Saga. Hij gaat dieper in op zijn job bij King en bespreekt de data-infrastructuur en hoe het bedrijf die gebruikt om betere games te maken.

Candy Crush Saga telt dagelijks 93 miljoen gebruikers, wat de ontwikkelaar een winst van 567,6 miljoen dollar opbracht het voorbije jaar. Het bedrijf achter de meest gedownloade gratis app van 2013 gaat binnenkort trouwens naar de beurs. King heeft zes creatieve studio’s in Europa en ook kantoren op Malta en in San Francisco. Het bedrijf heeft in totaal 180 spelletjes in z’n portfolio.

Kathryn Rotondo is een gerenommeerde appontwikkelaar. Ze ontwikkelde projecten voor onder meer Vogue en Target en is bekend voor haar acties om meer vrouwen aan te zetten tot het ontwikkelen van IT-software en apps. Haar toespraak heeft de titel: ‘So Easy a Child Could Do It: Designing Mobile Apps for Kids’. Ze bekijkt vanuit haar expertise wat de vereisten zijn voor apps voor kinderen. Wat verwachten kinderen en hun ouders van een app? Hoe optimaliseer je een app voor kleine vingertjes?

Verder op het programma staan toespraken van Wim Janssens (Monkeyshot), Koen Bosma (Startlean) en Paul Theyskens (Big Data Startup).

Praktisch

  • Wanneer: dinsdag 1 april van 10.30u tot 16.30u
  • Waar: Erasmushogeschool Brussel, departement Design & Technologie, Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel
  • Voor wie: studenten, professionals en geïnteresseerden
  • Toegang is gratis. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via http://dt.ehb.be/digitalconvention